Consciència ecològica i desenvolupament sostenible

 • Published on
  14-Jul-2015

 • View
  939

 • Download
  0

Transcript

 • Fins a fa pocs milions d'anys, tot el que els ssers vius produen era biodegradable, s'assimilava al medi ambient i, lluny de danyar l'entorn, servia per alimentar i enriquir la vida. Per en arribar els ssers humans van canviar aquest esplndid disseny. Amb la tecnologia hem creat un mn artificial per poder estar ms cmodes. Per el nostre disseny t un problema: els residus que produm s que afecten al medi ambient, afecten la vida. Alguns d'aquests desfets romanen molts segles sense degradar-se, i altres, encara que triguen menys en assimilar-se, enverinen igualment el medi ambient i els ssers vius

 • Un informe de la FAO adverteix que un augment de les captures faria impossible sostenir la fauna.

 • s lus de recursos a ritme desmesurat i massa continuat, de manera que els recursos no es poden renovar i es posa en perill la seva disponobilitat. Nhi ha de diversos tipus com:

  - Pesca abusiva - Tala descontrolada darbres - Consum abusiu daigua - Extracci descontrolada de combustible fssil.

 • Les persones sempre han produt residus. Ara els residus han augmentat, sn ms txics i poc reaprofitats. Els residus sn tot all que sobra o no serveix per fer la seva funci principal. Sn una font de contaminaci.

  La contaminaci s el conjunt dalteracions del medi ambient i poden ser perjudicials per els ssers vius.

  La gesti de residus s la recollida de residus i la manera de tractar-los per evitar la contaminaci.

  Tipus de residus: Municipals, industrials, radioactius, agrcoles, forestals i sanitaris.

 • Es denomina erosi al procs de substracci o desgast del relleu del sl intacte (roca mare), per acci de processos geolgics exgens com els corrents superficials d'aigua o gel glacera, el vent o l'acci dels ssers vius. L'erosi es refereix al transport de grans i no a la disgregaci de les roques. Per desertitzaci, s'entn el procs pel qual un territori que no posseex les condicions climtiques dels deserts, principalment una zona rida, semirida o subumida seca, acaba adquirint les caracterstiques d'aquests. Aix succeex com a resultat de la destrucci de la seva coberta vegetal, de l'erosi del sl i de la falta d'aigua

 • reesdespaisnaturalsprotegits.Perevitarlataladarbresil'extincid'espcies.

  Nhihadeterrestresidaqutics.Shirestringeixlactivitathumana.

 • Conscincia Ambiental o ecolgica, significa conixer el nostre entorn per a cuidar-lo i que els nostres fills tamb puguin gaudir-lo.

 • S'entn per desenvolupament sostenible aquell tipus de desenvolupament que s capa de satisfer les necessitats actuals sense comprometre els recursos i possibilitats de les futures generacions. Intutivament una activitat sostenible s aquella que es pot mantenir. Per exemple, tallar arbres d'un bosc assegurant la repoblaci s una activitat sostenible. Per contra, consumir petroli no s sostenible amb els coneixements actuals, ja que no es coneix cap sistema per crear petroli a partir de la biomassa. Avui sabem que una bona part d'activitats humanes no sn sostenibles a mig i llarg termini tal com avui estan plantejades.

 • s la prdua de var ie ta t despcies dssers vius que fa p e r i l l a r l e q u i l i b r i i e l funcionament dels ecosistemes. La prdua de biodiversitat s la d isminuci de la var ie ta t d ssers v ius. Les seves principals causes sn l alteraci d e l s e c o s i s t e m e s i l a desaparici despcies. Quan una espcie desapareix saltera lequilibri dun ecosistema.

 • El canvi climtic s la variaci global del clima de la Terra. Ja sigui per causes naturals o humanes. El clima d'un planeta depn tant de la posici astronmica com de la composici de l'atmosfera i un petit canvi en aquestes condicions pot alterar la situaci ecolgica del planeta. Actualment es parla d'un canvi climtic produt per l'home i el consum excessiu que fa sobre els recursos naturals.

 • Aquest treball ens ha ajudat a apendre a treballar en equip i que cada membre de lequip ha de donar la seva opini i treballar la seva part pensant en el resultat final del teball i el que significa per lequip.

  A part daix, ens hem conscienciat ms sobre la repercusi dels nostres actes sobre el medi ambient, la importncia de mantenir-lo net i de portar un desenvolupament sostenible perqu no s exhaureixin els recursos del nostre planeta.

 • La sper E V.V.A.A.

  Medi fsic, la multienciclopedia temtica

  V.V.A.A.

  http://ccqc.pangea.org/cat/sosteni/soscat.htm

  http://www.xtec.cat/~jdolcet/socials/106.htm

  http://www.eumed.net/cursecon/9/Los%20recursos%20naturales.htm

  www.3-e.cat www.ambienteplastico.com www.conscienciaolocura.net

Recommended

View more >