Informació projectes

 • View
  493

 • Download
  0

Embed Size (px)

Transcript

 1. 1. Treball per projectes Escola Vicente Ferrer
 2. 2. Qu s pretn? Per qu ho fem? Est preparat el professorat? Sn metodologies contrastades? Com ho fem? Qu s?
 3. 3. Qu s? s una opci metodolgica que pretn fomentar entre els alumnes un tipus diferent d'aprenentatge, centrat en les seves prpies motivacions. Es busca que l'estudiant aprengui a buscar, analitzar i utilitzar la informaci per tal de donar resposta als interrogants que se li plantegen a un tema destudi triat a partir dels seus interessos
 4. 4. Qu s? Treball de lalumnat: Proposta de temes per a un projecte. Elecci/argumentaci. Explicitaci de coneixements previs. ndex o gui. Verbalitzaci del procs a seguir. Elaboraci del pla dacci. Distribuci de les tasques i agrupaments. Recerca informaci. Tractament de la informaci. Relaci nous coneixements amb coneixements previs. Realitzaci dactivitats. Avaluaci del procs. Elaboraci del treball i conclusions.
 5. 5. Per qu ho fem? Volem preparar els nostres alumnes per el mn que els envolta, que no s el mateix que tenem nosaltres: Nous oficis i difcilment per a tota la vida. Mn tecnolgic. Necessitat daprendre tota la vida. Saber adaptar-se als canvis. Treballar en equip. No es demana saber sin saber fer (competncies).
 6. 6. Qu es pretn? Motivaci: es parteix dels seus interessos i aix facilita laprenentatge significatiu. Fomentar lautonomia personal del nens i nenes, que han de ser capaos de dorganitzar-se i realitzar tasques per ells mateixos. Aprendre a pensar i aprendre a aprendre. Adquirir habilitats per a qu linfant condueixi el seu propi aprenentatge i continu aprenent de forma efica i autnoma. Procs que permet una avaluaci formativa, que busca la millora i no la penalitzaci. Fomenta el treball en equip: aprendre a negociar, compartir, repartir tasques, respectar opinions sense deixar de donar la teva.
 7. 7. Qu es pretn? Ajuda en ladquisici de la competncia digital. Fer servir la tecnologia per treballar, per estudiar i per crear coneixement i, tot aix ho han de fer duna forma responsable i segura. Permet compartir tasques o experincies amb les famlies. Treballar el descobriment del nostre entorn, natural, social i cultural; duna manera significativa. Introduir aquesta metodologia duna forma progressiva i sense posar en perill els aprenentatges fonamentals de leducaci primria; sobretot en el terreny de les llenges i les matemtiques.
 8. 8. Est preparat el professorat Shan treballat les bases teriques i shan desgranat els continguts a tractar; per cal millorar en alguns aspectes: Guanyar seguretat en la prctica i ls daquestes metodologies. Aprendre a saltar pel currculum quan es presenten les oportunitats.
 9. 9. Com ho fem? Introducci gradual de la metodologia. Reunions peridiques per tal de posar en com qu funciona i qu no; programar els segents projectes i plantejar dubtes o problemes. Compartim recursos: webs, vdeos, llibres, material creat per nosaltres ... Formaci: Seminaris i jornades on van representants del centre i desprs es fa el trasps (propera el 14 de mar). Intercanvi dexperincies (xarxa; collaboracions amb centres que porten anys treballant aix). Avaluaci i supervisi per part de la inspecci densenyament.
 10. 10. Properes mesures Reflectir tot all que es treballa, augmentant el grau de supervisi per part del mestre i millorant la informaci a les famlies. Preparar una jornada en la que alguns alumnes, de diferents cursos, exposin qu han aprs a pares i mares (presencial o virtual). Fer una valoraci a final de curs i compartir-la amb les famlies. Introducci de ms s de la tecnologia, de forma gradual (Ordinadors, tauletes...).
 11. 11. Sn metodologies contrastades?
 12. 12. Edgar Dale va ser un important pedagog nord-americ. Aqu teniu un grfic que publicar el 1969
 13. 13. Pasos ms avanats en educaci La majoria, sobretot a Europa i Amrica, tenen aspectes en com: Alumne centre del procs d'ensenyament i aprenentatge. Avaluaci formativa i no punitiva. Es busca la millora. Canvi rol professorat. Menys hores de classe i menys deures. Ms respecte al ritme de cadasc sense comparacions.
 14. 14. Educaci a Espanya i Catalunya El nostre sistema tradicional ens ha portat a la cua dels pasos desenvolupats. Est basat en: Seguiment llibre de text. Coneixements inamovibles. Mestre transmissor de coneixements. Deures a diari. Competncia entre alumnes. Aprenentatges memorstics, amb poc raonament i cap creaci o investigaci. Conceptes terics enlloc de competncies.
 15. 15. En el nostre entorn Escoles pbliques amb recorregut en innovaci pedaggica i treball per projectes: Escola lEra de dalt (Tona). Escola Fluvi (Barcelona). Escola La Maquinista (Barcelona). Escola Rellinars (Rellinars). Escola Marta Mata (Vilanova del Cam).