Proposta de Funcionament - Guanyar Alcoi

 • Published on
  11-Dec-2015

 • View
  38

 • Download
  1

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Una vegada passades les eleccions i sent la primera fora de l'oposici, Guanyar Alcoi tenim l'obligaci de reestructurar-nos, de crear una organitzaci que s'adapte als nous temps, que siga ptima, efectiva i allunyada de les velles formes de fer poltica.Guanyar Alcoi sha de dotar duna estructura organitzativa i funcional que promoga la participaci activa de la ciutadania.

Transcript

 • PROPOSTA DE FUNCIONAMENT DE

  GUANYAR ALCOI

  Una vegada passades les eleccions i sent la primera fora de l'oposici, Guanyar Alcoitenim l'obligaci de reestructurar-nos, de crear una organitzaci que s'adapte alsnous temps, que siga ptima, efectiva i allunyada de les velles formes de fer poltica.

  Guanyar Alcoi sha de dotar duna estructura organitzativa i funcional que promoga laparticipaci activa de la ciutadania.

  Considerem que els principis de funcionament de Guanyar Alcoi sn:

  TRANSPARNCIA

  Guanyar t com a objectiu oferir informaci oberta i accessible a la ciutadania sobrela instituci pblica i la plataforma, en els segents mbits:

  - Informaci sobre l'activitat a lAjuntament: s'ofereix informaci oberta iaccessible sobre els compromisos, accions i resultats de la feina a lAjuntament perpart del Grup Municipal Guanyar Alcoi i de la mateixa gesti del Govern i Ajuntament.

  - Informaci econmica i de gesti: s'ofereix informaci oberta i accessible sobrel'estructura, funcions i responsabilitats de l'organitzaci, aix com informaci sobre lagesti econmica, pressupostria i financera.

 • - Altra informaci pblica d'inters: s'ofereix informaci oberta i accessibled'inters sobre l'mbit temtic de competncia de cada rea de govern.

  PARTICIPACI

  T com a objectiu conixer l'opini de la ciutadania respecte a l'activitat de cada area,diferenciant-se diferents graus de participaci:

  - Consulta pblica: Se sollicita l'opini de la ciutadania.

  - Aportaci ciutadana: La ciutadania ofereix la seua opini a la Plataforma per tal deque aquesta es nodrisca de les inquietuds ciutadanes.

  Cal crear o estructurar els canals de comunicaci (xarxes socials, pagina web,assemblees, etc.)

  - Disseny de poltiques pbliques: Els ciutadans participen en el disseny depoltiques a travs de les seues opinions i valoracions. Sha de practicar ladenominada escolta activa, que significa no solament conixer el que els ciutadansexpressen en els espais habituals (assemblees, comissions, etc.), sin estar present enaquells punts en els quals es produeixen converses interessants i escoltar el que elsciutadans diuen i debaten en les xarxes socials, blogs, frums, conferncies, etc.

  COL.LABORACI

  T com a objectiu aprofitar la informaci, coneixement i experincia collectiva per aaconseguir el benefici com, mitjanant les comissions creades, en els segentsgraus:

  - Collaboraci fixa: Participaci activa en les comissions fixes, Assemblea oCoordinadora de Guanyar Alcoi (Comunicaci, Agents socials, Continguts,Organitzaci).

  - Collaboraci peridica: Formant part de les comissions de treball que es creen perdesenvolupar projectes concrets orientats al b com.

  - Collaboraci puntual: Per tal d'aportar l'experincia o un coneixement msacadmic i/o professional a la tasca d'una comissi concreta o en xarradesinformatives i de conscienciaci.

  CANALS DE COMUNICACI

  La posada en marxa daquests 'Principis de funcionament' es far per mitj departicipaci i difusi telemtica (xarxes socials, pgina web) o presencial(assemblees, comissions, reunions, trobades) que deur ser oberta i bidireccional.