Presentació del programa marc (15/03/11)

  • Published on
    31-Mar-2016

  • View
    217

  • Download
    4

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Presentaci del programa marc (15/03/11)

Transcript

NOTA DE PREMSA

Igualada, 15 de mar de 2011

NOTA DE PREMSA

PRESENTACI PROGRAMA MARC 15/03/11El PSC presenta lideari a partir del qual elaborar el seu programa electoral

La proposta socialista es centrar en activitat econmica i ocupaci, serveis a les persones i transformaci de lespai pblic

Aquest dimarts, el PSC ha presentat el Programa marc, un document ddees i reflexions que servir de full de ruta per elaborar, durant les properes setmanes, el seu Programa electoral.

El Programa marc es divideix en 3 grans lnies: activitat econmica i ocupaci, serveis a les persones, i transformaci de lespai pblic. El document detalla quines sn les reflexions i apostes del PSC en cada una de les lnies.

El coordinador de lelaboraci del Programa marc, Jordi Riba, ha explicat que aquestes tres lnies sn els grans eixos dactuaci de futur que el PSC proposa per Igualada, donant una vital importncia a la que fa referncia a la promoci econmica.En lmbit de lactivitat econmica i locupaci, el Programa marc explica la voluntat de fer front a la crisi amb ajudes a emprenedors, empreses, autnoms i persones que estan a latur. Tamb remarca la necessitat de preservar el carcter industrial del territori amb nous polgons com el de la Zona Franca a Can Morera (dena), tot adaptant els espais actualment existents a les necessitats de la indstria del segle XXI.El PSC tamb est disposat a reclamar totes aquelles infraestructures i comunicacions (tren, aeroport, eix diagonal) que donaran una posici estratgica a Igualada per seguir liderant la Conca i la comarca.Daltra banda, saposta per seguir impulsant una rea dexcellncia comercial colze a colze amb Igualada comer i promocionar el comer dels barris.Pel que fa als serveis a les persones, el Programa marc del PSC proposa apostar fortament per leducaci com a pilar fonamental de la societat, ja sigui a travs de les escoles bressol municipals, la millora dels centres de primria i secundria, la formaci professional o els estudis universitaris dinfermeria que la ciutat fa temps que reclama. Daltra banda, tamb proposa mantenir latenci social a les persones amb risc dexclusi, garantir un accs a la sanitat pblica de qualitat i per tothom, seguir impulsant serveis datenci a la gent gran, ajudar els joves a emancipar-se amb poltiques dhabitatge adaptades a les seves necessitats i incrementar lactivitat dels espais cvics com a punt de trobada i cohesi social.En la lnia de la transformaci de lespai pblic es proposa dotar Igualada dun nou POUM debatut i conscensuat per tots els actors implicats, ja que s leina que ha de permetre una planificaci urbanstica de futur per la ciutat. En aquest tema, el PSC sha comproms a partir de zero i a afrontar la redacci dun nou POUM de conscens a travs del Consell Assessor Urbanstic que es constituir en les properes setmanes.En aquesta lnia de lurbanisme, tamb vol seguir les poltiques de millora de lespai pblic amb nous carrers, places i parcs, fomentar la mobilitat a peu i en bicicleta, i garantir una mobilitat ordenada en cotxe amb la construcci, per exemple, de nous aparcaments soterrats.El Programa marc tamb inclou una part que s transversal a les tres lnies comentades. Es titula Nou comproms cvic i proposa diferents formes per actualitzar les maneres de fer poltica, incorporant les eines web i 2.0, a ms de tenir una comunicaci ms propera amb els ciutadans i que aquests puguin fer un seguiment detallat i tinguin tota la informaci de lactivitat municipal.El coordinador del Programa marc, Jordi Riba, ha explicat que aquest document plasma quina s la idea global de ciutat que defensa el PSC i que analitza i proposa actuacions en tots els mbits.

El Programa marc ha estat elaborat durant els darrers mesos pels membres de la comissi executiva del PSC-Igualada. Jordi Riba ha dit que a partir daquest document selaboraran les primeres propostes electorals i seran presentades a la ciutadania en actes de diferent format per tal de que les valori i hi pugui participar. Una vegada quedin recollides totes les suggerncies que els igualadins i igualadines facin a les propostes, es redactar el Programa electoral.

Recommended

View more >