MOVIMENTS DEMOGRÀFICS: Desembre - Març 2009 Registre ?· PUOSC, el PIM i per l’Ajuntament. ... v…

  • Published on
    12-Dec-2018

  • View
    212

  • Download
    0

Transcript

ajuntament@baroniarialb.cat Mar 2009 - Nm. 7

EDITA: Ajuntament de La Baronia de Rialb Dipsit legal L-1339/2007 EQUIP DE REDACCI: Jos Manuel Albalad, Imma Font

MOVIMENTS DEMOGRFICS: Desembre - Mar 2009

CANVIS DE RESIDNCIA: ALTES: 2

BAIXES: 2

El passat dimarts de Carnaval, 24 de febrer, tingu lloc, a la plaa de Gualter, la celebraci del tradicional Ranxo, amb un dinar popular, que va aglutinar uns 250 vens i amics del municipi.

Entre les autoritats, van assistir el President de la Diputaci de Lleida Jaume Gilabert, el President del Consell Comarcal de la Noguera, Vicen Font, juntament amb alcaldes de la comarca i diputats.

Abans del dinar, el nostre alcalde va exposar laposta pel desenvolupament de les activitats turstiques al municipi com a font de recursos complementria a les activitats agrcoles, i el President de la Diputaci en el seu discurs va dir que des de ladministraci donarien tot el suport a aquestes iniciatives.

INAGURACI DE LA PLAA DE GUALTER

El mateix dimarts de Carnaval, desprs del dinar del RANXO, el president de la Diputaci de Lleida, el Sr. Jaume Gilabert, juntament amb la corporaci municipal i altres representants assistents al dinar, inaugur la urbanitzaci de la Plaa de Gualter i la de lentorn del Local Social.

Lactuaci que sha finalitzat recentment, ha estat finanada juntament pel PUOSC, el PIM i per lAjuntament.

PORTAL DINFORMACI TURSTICA DEL MONTSEC

El passat dilluns 16 de mar, a les 11.30h, va tenir lloc a lAjuntament, la inauguraci del Portal dinformaci turstica del MONTSEC, pel Director General de Turisme de Catalunya, el Sr. Joan Carles Vilalta i amb una gran afluncia de vens i amics del municipi, a ms daltres representants de la Generalitat de Catalunya i de la Diputaci de Lleida.

Es complement aquest acte amb la visita a la nova s e n y a l i t z a c i turstica en el tram del cam perimetral i al futur i primer establiment hoteler d e l m u n i c i p i , Heretat de Gurdia.

UN MUNICIPI VIU, UN AJUNTAMENT AMB MOVIMENTS

El servei de Registre dEntrades i Sortides municipal permet que hi hagi constncia de la presentaci oficial de tots els documents adreats a lAjuntament i de tots els que surten.

Durant el 2008, lAjuntament va enregistrar 1.747 entrades i 1.353 sortides de documents.

Som: 280 habitants

Recordeu que pode

u fer-nos arribar les

vostres preguntes,

suggeriments o

comentaris a trav

s de la bstia de

lAjuntament o b p

er e-mail:

ajuntament@baron

iarialb.cat

RESUM DADES TURSTIQUES 2008

ALLOTJAMENTS RURALS:

OCUPACI MITJA: 97,50 dies Mxima afluncia turstica: juliol i agost

TOTAL: 4.166 turistes 10.872 pernoctacions

OFICINA DE TURISME: 1.543 visitants

Es reobre el Local Social de Gualter! Recentment, us vam anunciar que siniciava lexposici

pblica, per a poder realitzar la concessi de la Gesti del Servei Pblic del Local Social de Gualter

i el Bar Restaurant. A la finalitzaci del termini establert, durant el qual les condicions per a la

licitaci van estar en exposici pblica, no es va rebre cap candidatura.

Des de lAjuntament, es va posar fil a lagulla a

fi de trobar alguna persona o empresa que sen fes

crrec, per poder reobrir el ms aviat possible

aquest equipament. Desprs de parlar amb diverses

persones, que podien estar interessades, dos joves

de la zona van realitzar una proposta de gesti que

va semblar molt interessant pel poble.

El Local Social, s lequipament que pretn ser

un espai agradable on els vens de Gualter i la resta

de Baronia puguin anar-hi a passar lestona: jugar

a cartes, fer tertlia, mirar la televisi, llegir el diari, etc. Aquest espai, juntament amb el consultori

mdic, es comparteix amb un Restaurant que complementa la proposta turstica del municipi a

ms de permetre reduir el cost de manteniment de lequipament per lAjuntament.

El passat dia 26 de mar, en el ple ordinari de lAjuntament es va aprovar la cessi provisional

del Local Social al Ramon i al Salvador, que reobriran properament, tot i no tenir data encara.

Esperem que en aquesta nova etapa, que ells reprenen amb molta illusi i ganes, tots puguem

gaudir altra vegada daquest espai.

En Ramon i en Salvador, juntament amb un altre company el dia de la inauguraci del Portal dInformaci Turstica del MONTSEC.

CONSORCI SEGRE-RIALB

El Consorci Segre-Rialb optar a un Pla de Competitivitat, dins d e l P r o g r a m a d e D e s e s t a c i o n a l i z a c i n y Reequilibrio Socioterritorial de la Secretara de Estado de Turismo. Aquest Pla de Competitivitat presenta projectes a nivell collectiu de Consorci i a nivell individual, no obstant, amb un clar objectiu com: fomentar el desenvolupament territorial mitjanant el foment de lactivitat turstica. Aquest Pla es finana en un 66% per lEstat i la Generalitat, a parts iguals, i la resta ser assumit pel Consorci.

LAjuntament presentar la sollicitud de subvenci de finanament del projecte CENTRE DINTERPRETACI DEL ROMNIC al programa LEADER 2007-2013, de Poltica de Desenvolupament Rural. Aquest projecte presenta la recuperaci de lesglsia del Monestir de Santa Maria de Gualter com a Centre dInterpretaci del Romnic del municipi, un programa de rutes i itineraris pels diferents bns romnics i un programa de promoci i gesti.

LAjuntament de la Baronia de Rialb est tramitant lexpedient de MODIFICACI PUNTUAL DE NORMES SUBSIDIRIES DEL NUCLI DE GUALTER amb GRUP PROMOBUILDING Inversions Immobiliries; es va fer laprovaci inicial en el Ple de lAjuntament el 22 de desembre passat. Podeu consultar el document a la web: www.baroniarialb.cat

PROGRAMA ROMNIC OBERT La Generalitat de Catalunya, a travs del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicaci, i l'Obra Social "la Caixa" han signat un conveni per impulsar el Programa Romnic Obert per a la conservaci del patrimoni arquitectnic catal. Aquest programa compta amb 18 milions deuros, aquesta inversi permetr actuar en un total de 74 monuments del patrimoni romnic catal; un dells s el Monestir de Santa Maria de Gualter, amb una ajuda atorgada de 150.000 .

AJUDES ANTI-CRISI DEL GOVERN CENTRAL

Dins el Plan Espaol para el estmulo de la Economia y el Empleo, PLAN E i al programa de Fondo Estatal de Inversin Local, lAjuntament va presentar la sollicitud de finanament del projecte de rehabilitaci de lAntic Ajuntament de la Torra, amb un pressupost de 50.442

Sadjudicat lobra a: CONTRUCCIONS MIQUEL GABERNET, S.L.

PROGRAMA FEDER 2007-2013

L A j un tamen t va presentar la sollicitud de finanament de dos projectes a la passada convocatria del programa FEDER 2007-2013 (Fons Europeu de Desenvolupament Regional).

Els projectes presentats sn: CENTRE DARTERPIA EQESTRE,

amb un pressupost de 272.429,72 RIALB, NATURA ACTIVA I GESTI.

Centre de dinamitzaci dactivitats nutiques i terrestres, amb un pressupost de 298.786,50 .

Ambds projectes tenen lobjectiu dincidir plenament en el desenvolupament local mitjanant lactivitat turstica, i en crear i consolidar llocs de treball i sinergies al territori.

El proper 24 de maig, a la FESTA MAJOR DE POLITG, tindr lloc la inauguraci de la restauraci del retaule de St. Iscle i Sta Victria de la Torra, ubicat a lesglsia de St. Josep de Politg, ser presidida pel Bisbe dUrgell, Mons. Joan-Enric Vives.

SUBVENCIONS PENDENTS DE COBRAR En relaci a les Subvencions sollicitades per lAjuntament, als diferents Departaments de la Generalitat de Catalunya i durant les anualitats 2006, 2007 i 2008; aquest Consistori disposa de

Resolucions dAtorgament de Subvencions pendents de cobrar per un import de 528.277, 72 .

La Direcci General de Desenvolupament Rural del DAAR, aprov la Fase 2 del projecte Condicionament i millora del cam del Forat de Buli, Riu Rialb, redactat per lempresa pblica REGSA. Aquesta segona fase afecta a la Baronia de Rialb i Coll de Narg, i compta amb un pressupost de 446.872,31

La Comunitat General de Regants de la Baronia de Rialb, en la passada Junta General, va acordar, sollicitar a la CHE una concessi daigua de 2.500 m3/ha i any. Aquesta quantitat ha de permetre a tots els propietaris afectats poder realitzar un reg de suport. El Sr. Antonio Reig en fou elegit President per un perode de 4 anys.

19 dabril APLEC DE SANT MARC a Pallerols

10 de maig ROSER DE LA BARONIA DE RIALB a Palau

24 de maig FESTA MAJOR de Politg

7 de juny ROSER DE LA CIRERA a Gualter

XARXA WIRELESS MUNICIPAL

Ja est en ple funcionament i amb una molt bona acceptaci, la 1 fase dimplantaci del programa de telecomunicacions, xarxa wireless al municipi.

Aquesta actuaci, pretn abastir i agilitzar el servei de telecomunicacions dotant de cobertura d'Internet, telefonia i de terminals de punt de venda (TPV) a tots els nuclis de poblaci del municipi i masies disseminades.

Si encara no esteu connectats, podeu informar-vos a lAJUNTAMENT

Per lentrevista daquest nmero, hem visitat la Masia

de Serrallimpia i hem parlat amb lIvan Sol de Pomanyons; un jove emprenedor del municipi que fa uns 6 mesos va inaugurar aquest nou establiment de turisme rural un cop rehabilitat ledifici.

Rialb Avui: Parlem una mica de la casa, quina capacitat t? Ivan Sol: 17 places, distribudes en tres plantes. Un total de 9 habitacions dobles i 5 banys complets. T dos grans espais comuns, que sn la sala destar i el menjador, els dos permeten que grups grans de gent shi sentin cmodes. I en aquest darrer, amb una cuina completament equipada. R.A.: Una gran inversi per arribar aqu? I.S.: S, la veritat s que s. I sembla que no sacabi mai. Fa poc hem comprat un futbol, unes bicicletes, ... R.A.: El mobiliari i la decoraci? I.S.: Cada habitaci s diferent, des de el mobiliari al color de les parets. El mobiliari s en gran part restaurat i alguna cosa nova. La decoraci, dissenyada per nosaltres mateixos, s rstica combinant pedra i fusta. R.A.: Molta feina per la posada a punt? I.S.: Si, per no estic sol, som un equip i sense elles no seria possible. La Cristina majuda amb el telfon i la gesti, i la meva mare i la Carme de Cal Canes amb la neteja i la casa en general. R.A.: Com feu la recepci dels hostes? I.S.: Cada grup el rebo jo mateix, aqu a la casa. Els dono les claus, els ensenyo la casa i el funcionament dels equips. Com veieu, els obsequiem amb un lot de benvinguda amb embotits de Perdigus, els agrada molt el detall. R.A.: Don sn les persones que venen? I.S.: Majoritriament de Barcelona i rodalies, per hem tingut tamb algun grup de la resta de Catalunya i fora

francesos, concretament les reserves que tenim per lestiuho sn. R.A.: I com arriben a vosaltres? I.S.: Tenim la nostra web www.serrallimpia.com,disponible en quatre idiomes, a la que hi arriben a travs de diferents portals de turisme. Ja hem tingut alg que ensha trobat pel boca-orella, que tenim molt clar que augmentar.

R.A.: Com es fan les reserves? I.S.: Per email o per telfon. R.A.: Com va locupaci? I.S.: De moment molt b, per ser elprimer any, portem uns 45 dies ocupats des de que hem obert i ja tenim reserves fins a final dany uns50 dies. Tenim part de juliol i tot lagost reservat. Crec que arribarem a uns 110 dies docupaci, que est molt b per ser el primer i coincidir amb la crisi. R.A.: Qu volen els visitants? I.S.: Diferents coses, si venen un sol cap de setmana busquen tranquillitat o simplement un espai on estar tot el grup sense molestar ni ser molestats. Si lestada s duna setmana ja volen tenir ms activitats per fer, ... ara tenim bicicletes per llogar, estem

preparant rutes per la zona a peu i en bicicleta, tambvolem netejar lantic sender que va fins a Sant Girvs i fins al dlmen. R.A.: A nivell municipal, tamb sestan preparant rutes i activitats... I.S.: S, la tcnica de turisme, de lAjuntament, est fent molta feina en aquesta lnia, i tot i tenir fora informaci impresa i trptics, encara queda molt per fer, per exemplemapes de camins del municipi. Per, crec que de totes maneres, a nivell de cada casa, cal tenir preparat un gran ventall dactivitats per a oferir als hostes. R.A.: Vols afegir alguna cosa ms? I.S.: S, vull comentar-vos que aquesta casa lhe recuperat en homenatge al meu pare, ja que ell va comprar aquestafinca amb molta illusi i amb molts esforos, i per aix tun component emotiu molt fort per mi. R.A.: Moltes grcies per la visita i lestona que ens has dedicat.

/ColorImageDict > /JPEG2000ColorACSImageDict > /JPEG2000ColorImageDict > /AntiAliasGrayImages false /DownsampleGrayImages true /GrayImageDownsampleType /Bicubic /GrayImageResolution 300 /GrayImageDepth -1 /GrayImageDownsampleThreshold 1.50000 /EncodeGrayImages true /GrayImageFilter /DCTEncode /AutoFilterGrayImages true /GrayImageAutoFilterStrategy /JPEG /GrayACSImageDict > /GrayImageDict > /JPEG2000GrayACSImageDict > /JPEG2000GrayImageDict > /AntiAliasMonoImages false /DownsampleMonoImages true /MonoImageDownsampleType /Bicubic /MonoImageResolution 1200 /MonoImageDepth -1 /MonoImageDownsampleThreshold 1.50000 /EncodeMonoImages true /MonoImageFilter /CCITTFaxEncode /MonoImageDict > /AllowPSXObjects false /PDFX1aCheck false /PDFX3Check false /PDFXCompliantPDFOnly false /PDFXNoTrimBoxError true /PDFXTrimBoxToMediaBoxOffset [ 0.00000 0.00000 0.00000 0.00000 ] /PDFXSetBleedBoxToMediaBox true /PDFXBleedBoxToTrimBoxOffset [ 0.00000 0.00000 0.00000 0.00000 ] /PDFXOutputIntentProfile (None) /PDFXOutputCondition () /PDFXRegistryName (http://www.color.org) /PDFXTrapped /Unknown

/Description >>> setdistillerparams> setpagedevice