Sueca. nova memòria amb fotos.

 • Published on
  16-Aug-2015

 • View
  119

 • Download
  1

Transcript

 1. 1. 1 DISCANTUS MEMRIA INTRODUCCIO DISCANTUS ERA LA MELODIA QUE ES SEPARAVA DEL CANT PRINCIPAL, UNA IMPROVISACI MELISMTICA SOBRE LES MELODIES GREGORIANES I QUE REPRESENTA LORIGEN DE LA POLIFONIA. LART DE DISCANTAR ERA DIMPROVISACI O CONTRAPUNT QUE ........TRASLLADAT A LACTUALITAT ES RETROBA EN EL JAZZ I LA POLIFONIA,
 2. 2. 2 DONANT-SE LA M EN UNA NOVA EXPERINCIA ARTSTICA QUE NO ES POT DEFINIR AMB UN NOM DETERMINAT. AQUESTA INTRODUCCI QUE HEM FET VE A DEFINIR EL QUE SINTENTA EXPRESSAR AMB LA NOSTRA PROPOSTA. TRET DE LA IMPROVISACI. ES POT IMPROVISAR QUAN ES T UN BON GUI. MAI COM UNA GENIALITAT QUE, IGUAL S UNA PFIA ENORME.
 3. 3. 3 LENTORN URBANSTIC
 4. 4. 4 DAVANT DUN ENTORN PROU ESTRANY, AMB UNA CERTA IRREGULARITAT EN LA LNIA DEL CEL (SKY-LINE), PODEM OPTAR PER AMAGAR LEVIDNCIA O DISSIMULAR-LA.
 5. 5. 5
 6. 6. 6
 7. 7. 7 AC HEM OPTAT PER NO TAPAR-LA. EN PRO DUNA REGULARITZACI URBANSTICA QUE MILLORE, A LA LLARGA, ALL QUE JA TENIM. POSAR DE RELLEU AQUELLS EDIFICIS QUE TENEN QUALITAT I DIGNIFIQUEN LA CIUTAT: EDIFICIS DE LAJUNTAMENT, SANT PERE I LESCOLA, ALGUN EDIFICI MODERN DE LENTORN, LEDIFICI DE LES ARCADES DEL C/ SEQUIAL, ETC. DIGNIFICAR O SUBSTITUIR CORREUS, ETC. PERQU TINDRIA ELEMENTS QUE ENFOSQUERIEN LESPAI ON ES DESENVOLUPEN LES ACCIONS I INTERACCIONS DE LES PERSONES. MITJANANT OBSTACLES, ELEMENTS DE MAL DISSENY PER MOLT APARENTS, ETC. DE REVISTA. AC HEM VOLGUT PRIORITZAR LES PERSONES. PER DAMUNT DE CRITERIS ESTTICS. AL REMAT, LARQUITECTURA I LURBANISME S UNA ART TIL. TIL PER A LA SOCIETAT. NO UN CSTIG PER ALS USUARIS. MALGRAT QUE INTENTEM DONAR LLEBRE PER GAT QUE DIRA DORS. ENS DEMANEN GAT, PER, DONEM LLEBRE.
 8. 8. 8
 9. 9. 9 EL CRITERIS DE DISSENY, AC, CAMINA DE LA M DE LA SENZILLESA. AQUESTES TRES O QUATRE PLACES, NO HO SN. FORMEN UN TOT CONTINU. MS QUE PLACES S UN PASSEIG. ON EM-PLAAR-SE. ENTREMIG DUN ENTORN URB CATIC I POC AGRAT. QUE TOT ES POT ESMENAR I MILLORAR. ELS SUECANS, TOTS, AIX HO VOLEN. PERQU NO ESCOLTAR-LOS?. TRES MESOS HEM DEDICAT A PREGUNTAR. A ASSABENTAR-NOS, A MIRAR I VEURE. COM USEN, COM GAUDEIXEN, COM COMPREN, COM COL.LOQUEN LES FALLES, QUAN MUNTEN CADAFALS PER A ESPECTACLES. COM ENTERREN ELS SEUS MORTS. COM FAN PROCESSONS, COM INCIDEIX EL SOL I LORATGE AL SEU ENDINS. COM VOLEN ELS ARBRES, COM XALEN ELS JOVES, COM PASSETGEN ELS GRANS, COM VOLEN EL MONUMENT DEN JOAN FUSTER, COM ES POT MILLORAR, FAVANT DUNA ESTTICA POC ADEQUADA A LA SEUA OBRA, ETC.
 10. 10. 10
 11. 11. 11
 12. 12. 12
 13. 13. 13
 14. 14. 14
 15. 15. 15 DONCS AIX TRASLLADEM A LA NOSTRA PROPOSTA LELEMENT GENERATRIU: UNS QUADRATS SERIATS RECOLZATS EN IMPERCEPTIBLES RECTES. TOCAT EL CRITERI DUN CERT TOC MINIMALISTA. MALGRAT QUE EL PRESSUPOST ENS OBLIGUE A PERPETUAR EL MOBILIARI EXISTENT. QUE TAMPOC CAL ESGARRAR- SE LES VESTIDURES. SADEQUA AL MOMENT I AL LLOC EN QUE HOM FA LES COSES. DONAREM LLEBRE PER GAT.... DISCANTAREM, NO SER UN ESPAI PER A LA FOTO DE REVISTA, SIN PER A LA VIDA. ON LA GENT GRAN PASSETJA, BEN MUDADA. UNS ESPAIS ENCADENANTS, MS PROMPTE UN PASSEIG. COM LES RAMBLES. PER SENSE COTXES. ON LA GENT PUGA CIRCULAR, RELACIONAR-SE, REUNIR-SE I EMPLAAR-SHI. ON ELS XIQUETS JUGUEN. SENSE OBSTACLES. LESPAI POLISMIC I POLIVALENT: DNA VITALITAT. VIDA, LLEURE, OCI, REPRESENTACI, PROCESSONS, ENTERRAMENTS, ESPECTACLES DE GRANS I MENUTS. DINMIC EN EL TEMPS, DEL DIA A LA NIT, DESTIU A ESTIU, CADA ESTACI.ON A LESTIU A LA NIT PODEN SUPERPOSAR-SHI ACTIVITATS. ESPECTACLES. MITJANANT LMITS QUE NO HO SN. VIRTUALS. UN ESPAI ATEMPORAL I NEUTRE. SOBRE UN TAPS DE PEDRA. NO SN UNS ESPAIS ESTTICS ON LARQUITECTURA S DE FOTO, AQUI HI HA UN ESPAI DINAMIC. PERTANY A LESFERA DALL PBLIC. COMEROS: QU S SIN ANAR A LA PLAA? TRNSIT CIRCULATORI: NO PROHIBIT PER S REGULAT. LA CIRCULACI PERMANENT NO. LA QUE HI CAL: LABASTIMENT I ELS PARTICULARS RESIDENTS ALS SEUS GUALS, ACCES A BOMBERS, AMBULNCIES, SEPELIS, ETC. I A LESCOLA : LES MARES ARREPLEGUEN ELS NANOS AMB COTXES? APROFITAR PER A RACIONALITZAR LES INFRASTRUCTURES: CLAVEGUERES, ENLLUMENAT, AIGUA POTABLE. FER CONTINUTAT DE MODELS COM, ARA LA PLAA DEL CONVENT I ADJACENTS.
 16. 16. 16 RACIONALITZACI DEL MERCADET, AMB COL.LABORACI A LA SEUA MODERNITZACI. NO A UN SOC MEDIEVAL. RESPECTAR I POSAR EN VALOR LES PREEXISTNCIES: SANT PERE, LAJUNTAMENT, LESCOLA, MILLORAR CORREUS. EDIFICIS DEL CARRER SEQUIAL I LA RESTA DADJACENTS. REORGANITZACI DE LES CIRCULACIONS PERIFRIQUES DEL B.I.C. MANTENIMENT DEL TIPUS DE FANAL. DESPLAAMENT DOBSTACLES, COM LA FONT. RESITUACI DEL MONUMENT DEN JOAN FUSTER. COL.LOCACI DUN PROJECTOR ON PRODUIR INFORMACI, IMATGES DINMIQUES. QUE SESDEV I MEREIX LA CIUTAT. MATERIALS: POCS PER DE LUXE. EL PRESSUPOST HO EXIGEIX. ENLLUMENAMENT SE REUTILIZAN I RESITUA ELS FANALS EXISTENTS. SENSE ESCALONS, PETITS TRENCAMENT DESCASSOS CENTMETRES, VOREJATS AMB PLETINES DE LLAUT, ACER INOXIDABLE. UN TAPS QUASI-PLA. NECESSARI PER A DESAIGAR. TOT I QUE NO HO SEMBLE. UN CRITERI MINIMALISTA. ON EL QUADRAT S LA GENERATRIU DEL DISSENY. ENTORN CAOTIC PERTANY A LA PARCEL-LA DALLO PRIVAT, PER TANT LURBANISME CAL QUE NO DISSIMULE, EL FAA APAREIXER IMPERCEPTIBLE CRITERIS DE DISSENY CONDUIT PER LA SENZILLESA
 17. 17. 17 MATERIAL NOBLES I DE BONA QUALITAT RESCATAR ELEMENTS PREEXISTENTS DISSENYAR UNA RACIONALIZACIO AMB GRAN CLAVEGUERA DE LES INSTALACIONS, ELEMENTS DE MERCAT, EXISTENTS. NO DE NOU DISSENY. VEGETACI: TARONGER BORD. FULLA PERENNE. QUE NO EMBRUTE. NO FAA ESVARAR LA GENT. DEIXE ENTRAR-HI LA LLUM I EL SOL. NO MASSA ALT.
 18. 18. 18 ELEMENTS DE MOBILIARI PREEXISTENTS I AFEGIR ELEMENTS EN EL MERCAT. RES DE DISSENYS EX NOVO. LA FORA, COM DIRIA LOUIS KAHN, EST A LA GEOMETRIA. CRITERI DECONOMIA I PRESSUPOST: BASAT, COM EST EL DISSENY EN CRITERIS DECONOMIA I REUTILITZACI DE MATERIALS. NO EN PAVIMENTS, QUE S ON SHI CONCENTRA LA DESPESA. S LARRANCADA DE LA PRIMERA FASE ESTABLIDA EN LAS BASES, ON ES FARAN LES CONNEXIONS ALS EDIFICIS
 19. 19. 19 PBLICS, I ELS ALTRES ON PUGUEN CONNECTAR LES NOVES TECNOLOGIES I NOVES INSTAL.LACIONS DE SANEJAMENT, ON SHI FA LA MAJOR INVERSI. LA SEGONA, JA SER DE CONTINUTAT PRESSUPOST: 1 FASE 3.28570 x 130 /M 2 = 427.14100 2 FASE 5.63748 x 120 / M 2 = 676.49760 TOTAL 1.103.63860 EUROS TOTAL 1.103.63860 EUROS